Hvorfor fejrer vi 1. maj?
Den 1. maj 1890 blev den første kampdag afholdt i Danmark. Det foregik i Fælledparken i København, da det var forbudt at demonstrere i gaderne. Siden denne dag er Fælledparken blevet forbundet med 1. maj, og over hele landet afholdes festligheder og taler i parker og haveanlæg. Siden 1890 har målene for kampdagen ændret sig. I 1919 indførtes en ottetimers arbejdsdag i Danmark. I 1938 kom den første lov om lønnet ferie, og i 1974 blev den fem dage lange arbejdsuge indført.

Fælledparken har en historisk tilknytning til arbejderbevægelsen, ikke mindst på grund af Slaget på Fælleden, som vi netop har udgivet en ny artikel om her på siden. Slaget blev udkæmpet den 5. maj 1872, da Louis Pio, arbejderbevægelsens leder, havde indkaldt til et møde i Fælledparken. Pio selv blev arresteret inden mødet, og de fremmødte arbejdere blev slået ned af politi og husarer, men i eftertiden er dagen kommet til at symbolisere arbejdernes kamp for bedre arbejdsvilkår.
Kilde: http://danmarkshistorien.dk/
Lidt historie om vores parti.
I hele perioden frem til 1982 har Socialdemokratiet med få undtagelser haft regeringsmagten og har dermed præget den danske samfundsudvikling på næsten alle områder. Socialdemokratiet dannede regering fra den 25. januar 1993 frem til den 27. november 2001. Og efter 10 år i opposition er Socialdemokraterne nu igen i regering med Helle Thorning-Schmidt som Danmarks første kvindelige statsminister.
Kilde: http://socialdemokraterne.dk/
Rosen
De socialdemokratiske partier har en rød rose som partisymbol. Historisk set stammer den røde rose fra 1970’erne, hvor de danske socialdemokrater kopierede det franske socialistpartis bomærke.
Det franske socialistparti havde, for at lægge symbolsk og ideologisk afstand til det store kommunistparti, placeret en rød rose i den knyttede næve (kommunisternes symbol), hvilket skulle betyde “socialisme med et menneskeligt ansigt“.
Demokrati er ikke noget man får, det er noget man tager……………