Det vil vi med Kalundborg

Vores Vision er at gøre Kalundborg til den bedste kommune at bo i, at arbejde i, at uddanne sig i og at leve i.

Vi vil en Kalundborg Kommune som unge mennesker trives i, og ønsker at vende tilbage til, hvis de i forbindelse med uddannelse eller arbejde flytter fra kommunen i en periode.

Vi vil en Kalundborg Kommune med bedre forhold for uddannelse. Vi skal være kommunen hvor alle unge, får en uddannelse med jobmuligheder. Det begynder allerede i vuggestuealderen, vi skal prioritere fra børnenes første år, og frem til de forlader det kommunale uddannelsessystem.

Vi vil en Kalundborg Kommune hvor det er trygt at blive ældre. Vi har et stærkt fokus på vore ældre medborgere. Derfor har vi en stribe krav til forholdene for de, der arbejder med ældre, og for de forhold vi byder vores ældre medborgere. Det gælder især de demente som er mere plejekrævende end andre ældre.

Vi vil en Kalundborg Kommune med et godt og sundt erhvervsliv, der kan give grundlaget for de skatteindtægter der er så nødvendige for udviklingen i kommunen. Det kræver dygtige ansatte i kommunen der kan yde en god kommunal service for virksomhederne.

Vi vil en Kalundborg Kommune hvor flere bliver boende i kommunen og hvor flere flytter til. Det kræver en bred vifte af kulturelle tilbud. Vi har i dag allerede mange tilbud men de er ikke alle lige synlige og der er derfor behov for at skabe og formidle et overblik over de mange tilbud.

Vi vil en Kalundborg Kommune, der tager vare på vores enestående natur gennem en aktiv og ambitiøs miljøpolitik.

Vi vil en Kalundborg Kommune, der understøtter og fremmer det frivillige arbejde.  

Vi vil en Kalundborg Kommune for hele kommunen – Høng, Gørlev, Svebølle, Jerslev, Ubby, Havnsø og de mange mindre samfund er også en del af Kalundborg kommune.

Kalundborg Kommune har i dag en sund økonomi. Den vil vi fastholde gennem økonomisk ansvarlighed både nu og overfor de kommende generationer af Kalundborg borgere. Vi skal bevare vore værdier ved altid at have råd til vedligeholdelse af veje, bygninger og anlæg.