Vi skal styrke de unges selvværd

Aase Due har skrevet indlæg i Nordvestnyt 20. september

Efter at have deltaget i debat med de unge og lyttet til deres problemer med mindre selvværd i “Frirumsdebatten” torsdag d. 14/9, blev jeg virkelig klar over, at vi må og skal gøre noget for at hjælpe de unge, til mere selvværd.

Det var utrolig trist og berørte mig meget, at høre, at 29 % af vores unge i Kalundborg kommune på et eller andet tidspunkt har overvejet at begå selvmord.

De unge efterlyste et frirum, hvor de kan være sammen uden præstationskrav, og hvor det er det sociale samvær, som det vigtigste.

Der fremkom ønsker om at kunne have mulighed for sportsaktiviteter uden konkurrence, og gerne med mulighed for en form for klippekort, hvor de kan have det sjovt med diverse aktiviteter.

Efter at have hørt på de unge, mener jeg derfor det er på høje tid, at vi aktivt får fokus på trivslen blandt de unge.

Min appel, vil være, at skolerne lige fra de små og op til de ældste klasser, vil prioritere social samvær med vigtig fokus på sammenhold, hvor alle lærer at støtte og hjælpe hinanden med læring og styrke socialiseringen, så trivsel øges og konkurrence / præstationsræset neddrosles.

Vi bliver nødt til at se på skole reformen igen, og ændre kravet om de lange skoledage, for igen at give vores børn og unge et større frirum.

Kunne en god start med fælles morgenmad være en ide ?

Vi må skabe et fælleskab for de unge, hvor de ikke hele tiden skal testes, men kan være frie til at være børn og unge igen.

Politikere kan åbne  for mulighederne, men det kræver også at både skoler og hjem vil være med til at hjælpe børn og unge til større selvværd.

Aase Due

Kandidat for socialdemokraterne til Kommunalvalget  Kalundborg Kommune.