Dagsarkiv: 17. oktober 2017

Vi bliver nok ikke ingeniører…..

………. men vi vil gerne være noget alligevel

Maja Hansen

I Kalundborg kommune går det godt på mange områder. Der er fremdrift i erhvervslivet, ingeniøruddannelsen er kommet i gang, vi har en verdensberømt industriel symbiose og der er store planer om et ”Knowledge hub”.

Det er dette billede, som man hest vil vise frem af vores lokalområde, men….der er dog også en skyggeside.

Kalundborg Kommune har i mange år også ”udmærket” sig ved at være en af de kommuner i regionen, hvor flest unge er på offentlig forsørgelse, og det er jo nærliggende at spørge sig selv, hvordan det da kan lade sig gøre, når det ellers går så godt og solen skinner på så mange.

Derfor må og bør vi kræve en særlig indsats for også at investere i de unge, der ikke har fået det fulde udbytte af mange års skolegang.

Derfor skal der skabes bedre muligheder så langt færre unge ikke får glæde af at være en del af et fællesskab på en arbejdsplads eller et uddannelsessted:

Folkeskolen:

  • Større vægt på praktiske fag og kontakt med virksomheder i overbygningen
  • Giv skolevæsenet en chance for at opdage at læring handler om andet end de akademiske færdigheder, vi har så travlt med at måle i PISA-undersøgelser. De er også vigtige, men kloge hænder kan vi heller ikke undvære
  • Bring unge i kontakt med erhvervslivet, så de får et ordentligt billede af, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til

Produktionsskolen:

  • Styrk produktionsskolen så den bliver centrum for forberedelse af unge til arbejdsmarkedet eller anden uddannelse
  • Gør produktionsskolerne til en ”mini-campus” med mange forskellige muligheder for at nå frem til det rigtige valg i livet
  • Styrk lærerkompetencer der forener teori og praksis i udviklende fællesskaber

Ungdomsskolen:

  • Styrk ungdomsskolen, så den fortsat kan bidrage til at skabe meningsfyldte fællesskaber for unge, der ikke bliver superguitarister eller solosangere.